Liggande logotyp för Immanuelskyrkan

Publicerad:

Hälsning från Maputo

Här kommer en julhälsning från Hanna Holmqvist. Hanna är med hos oss i Immanuel och för tillfället befinner hon sig på utlandsmission inom organisationen OM.

Hej församlingen!

Jag skickar en hälsning från Maputo, Mocambique för att önska er en välsignad jul! Största delen av mitt år har spenderats ombord på missionsbåten Logos Hope. Det är ett av organisationen OM:s två skepp som åker från hamn till hamn runt om i världen med fokus att nå evangeliet till människor som aldrig hört talas om Jesus.

Jag lämnar 2 makalösa (!!) månader i Madagaskar där flera människor har kommit till tro och den lokala kyrkan blivit upprustade att stå enade tillsammans.

Vi som församling lämnar ett helt första år (!!) med den nya kyrkan på plats i Ladugårdsängen - är inte det helt fantastiskt! Förra julen befann jag mig i Jordanien och hörde en pastor be i sin predikan såhär "Gud jag begär inte ännu en gång om din välsignelse för morgondagen, jag ber att du ska lägga gåvan av tacksägelse i mig för det du redan gjort i mitt liv"

Det är min bön för oss som rörelse detta år. Ni som är på plats på Karlsdalsallén eller på andra ställen där vi finns just nu, Colombia, Sydafrika, Somalia,

Aten, Centralasien... Från där du är, framför din Gud, börja tacka Gud för hans trofasthet mot dig. Mot din familj. Mot oss som församling.

Under denna höst i Madagaskar var jag med och ledde en nystartad bibelstudiegrupp av kvinnor som för första gången gav sina liv till Jesus. De skickade att de läste om Jesu födelse från deras senaste träff, och här kommer det bästa: de beskriver att de för första gången i sina liv fylldes en övernaturlig glädje för att de SÅG Gud. De sympatiserade med de vise männens obeskrivliga glädje när de SÅG stjärnan beskrivet i Matteus 2:10 "När de såg stjärnan, och deras glädje visste inga gränser!"

De vise männen för 2000 år sedan och kvinnorna i Madagaskar har något gemensamt: de trodde att hoppet var ute. De trodde att Gud hade gett upp om dem. Att barriären mellan dem själva och Gud var för stor för dem själva att fixa. Men så fick de för första gången SE ett ljus och fylldes av en obeskrivlig glädje när de SÅG stjärnan - en glädje som troligen fick de vise männen att göra hjulningar fram till krubban. En glädje som gör att våra kära systrar i Toamasina, Madagaskar lovsjunger, gråter och skrattar under deras böneträffar för de för första gången SER Gud i julevangeliet.

Vad händer i ditt hjärta när du hör julevangeliet läsas upp i år igen i kyrksalen eller i ditt hem? Har du och jag drabbats av tyngden i Guds fullkomliga kärlek mot oss när han gav upp sin son för vår skull? Så vi kan SE Gud. Låt Helige Ande leda oss genom denna juletid och in i nästa år fyllt av tacksägelse och glädje i Herren. För varje dag är Jesus födelsedag när en till människa ger sitt liv till Jesus, när du och jag säger vår ja till honom!

Tack för att du är med och ber och ger in i Immanuelkyrkans internationella arbete. Det du gör är större än vad du ser! Efter jul kommer jag befinna mig i Sydafrika i ett halvår - vill du bli uppdaterad med vittnesbörd, böneämnen eller vill veta hur Guds kyrka ser ut här så kontakta mig på hannaholmqvist2@gmail.com

God jul och gott nytt år!

Från Hanna

Etiketter

Dela sida

Fler nyheter

22 mars 2024 | 17:25

Dags för läger!

Svart pil till höger
22 mars 2024 | 16:17

Vi söker pastor med ansvar för ungdomsverksamheten

Svart pil till höger
5 mars 2024 | 11:56

Hemmakvällar vecka 16

Svart pil till höger
1 mars 2024 | 08:48

Veckomail

Svart pil till höger
28 februari 2024 | 10:22

Tidning från SAT-7

Svart pil till höger