Liggande logotyp för Immanuelskyrkan

Publicerad:

Intesiv Oktober

Det händer mycket roligt i vår teckenspråkiga verksmahet. Oktober blev en särskilt intensiv och välsignad månad.

Deltagare på bibelhelgen på Björkenäsgården

Under oktober fick vi besök av en bibelskola för döva från Brasilien. Skolan drivs av organisationen YWAM (Youth With A Mission) och det är den första döva klassen i Brasilien. Skolans upplägg är att eleverna först får undervisning och åker sedan på en missionsresa i olika länder där de får göra lärjungaskapträning. I september besökte de först Holland innan de kom till oss i Örebro för en månad.

Deras besök har verkligen varit en välsignelse. I början deltog de i vår ordinarie verksamhet på teckenspråk för att lära känna oss och det svenska teckenspråket. Senare höll de flera bibelstudier och ordnade även en brasiliansk familjemiddag i vår kyrka. Där fick vi möjlighet att bjuda in teckenspråkiga familjer i Örebro. Totalt kom 10 barnfamiljer, varav flera besökte vår kyrka för första gången.

Vi arrangerade även en teckenspråkig bibelhelg i Björkenäsgården, där bibelskolan ansvarade för olika aktiviteter. Helgens syfte var att uppmärksamma och be för en kommande översättning av Bibeln till svenskt teckenspråk. Till helgen bjöd vi in Adan Burke från USA. Han arbetar för organisationen Wycliffe (i Sverige känd som Folk & Språk) som strävar efter att göra Bibeln tillgänglig på alla världens språk. Adan berättade om den stora satsningen Wycliffe gör för att översätta Bibeln till alla världens teckenspråk. Idag finns det ungefär 350 olika teckenspråk, och målet är att år 2033 ska det ha påbörjats en översättning till alla språken. Det är en imponerande vision!

Bibelhelgen avslutades med en teckenspråkig gudstjänst i vår kyrka på Karlsdalsallén. Det var den första teckenspråkiga gudstjänsten i vår nya kyrka. En av lärarna från bibelskolan höll i predikan och cirka 50 personer deltog i gudstjänsten. Det var flera nya ansikten och vi fick möjlighet att visa vår kyrka för dem.

Det finns mycket mer att berätta, men Bibelskolan har verkligen inspirerat vår teckenspråkiga grupp med sin frimodighet och stora förtröstan på Gud. Under denna månad har vi fått vara med om många bönesvar och starka vittnesbörd som visar på att Gud är engagerad och vill leda oss. De har haft gatuevangelisation på olika platser i Örebro och spridit information om den teckenspråkiga verksamheten i Immanuelskyrkan.

Vi vill tacka Bibelskolan för allt de har gjort för oss och för den värme och glädje de har spridit. Och inte minst: tack Gud för att du ledde bibelskolan till oss i lilla Örebro!

Etiketter

Dela sida

Fler nyheter

22 mars 2024 | 17:25

Dags för läger!

Svart pil till höger
22 mars 2024 | 16:17

Vi söker pastor med ansvar för ungdomsverksamheten

Svart pil till höger
5 mars 2024 | 11:56

Hemmakvällar vecka 16

Svart pil till höger
1 mars 2024 | 08:48

Veckomail

Svart pil till höger
28 februari 2024 | 10:22

Tidning från SAT-7

Svart pil till höger