Liggande logotyp för Immanuelskyrkan

Publicerad:

Invigningsgudstjänst

Söndagen 27 november 2022 är historisk för oss! Då firade vi invigningsgudstjänst. Runt 750 personer möttes för att sjunga, be, läsa och lyssna. Och för att spana in den nya kyrkan såklart. 

Kör på scenen med dirigent.

Jag hade förmånen att predika och valde, föga överraskande, att predika om vad vi vill som församling. Vi vill presentera tron på Jesus så begripligt som möjligt så att fler vägleds till tro på honom, omvändelse och dop. Och vi vill vara en positiv kraft i Örebro och i de internationella sammanhang vi finns med i. Lokalerna är nya, men uppdraget är detsamma.

Tillsammans med kör, orkester och musikteam sjöng vi en massa härliga sånger, både gamla och nya. Precis som i alla gudstjänster blir det en balansgång mellan äldre och nyare uttrycksformer. Vi vill vara en församling för alla generationer. Som medelålders (snart 40) tycker jag det är rimligt att backa från mina kulturella preferenser till förmån för hur 17-åringar vill ha det. I takt med att tron mognar bör också längtan efter att fler än jag ska trivas djupna.

Att vara väldigt många på tårtkalas är onekligen väldigt roligt. Det tindrar i ögonen på dem som är i kyrkan för första gången när de går på upptäcktsfärd i de nya lokalerna. Många som konstaterar att arkitekten bör vara väldigt nöjd med resultatet.

Vi är förmodligen inte lika många de kommande söndagarna. Det är något visst med invigning och första advent. Men jag vill uppmuntra dig att fira gudstjänst ofta de kommande veckorna och månaderna. Låt oss fira in vår nya kyrksal ordentligt!

Det var många ny på gudstjänsten i söndags. Så om du också är ny, välkommen! Du är i gott sällskap.

Invigningshelgen firades i 4 delar, fredag kväll sa vi tack till Ekersgatan, Lördag firades med invigningsfest, och Söndagen innehöll både en Invigningsgudstjänst och en Lovsångskväll. De fyra tillställningarna har varsitt blogginlägg som detta, vill du läsa de andra så hittar du länkar till dom här nedanför.

Bilder från invigningsgudstjänsten

Etiketter

Dela sida

Fler nyheter

22 mars 2024 | 17:25

Dags för läger!

Svart pil till höger
22 mars 2024 | 16:17

Vi söker pastor med ansvar för ungdomsverksamheten

Svart pil till höger
5 mars 2024 | 11:56

Hemmakvällar vecka 16

Svart pil till höger
1 mars 2024 | 08:48

Veckomail

Svart pil till höger
28 februari 2024 | 10:22

Tidning från SAT-7

Svart pil till höger